"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Tuesday, 29 January 2013

anytime soon

Assalamualaikum..

Si penulis sedang menghitung hari untuk melahirkan
Tanda dah ada, tunggu si kecik ni ready to see the world je

Alhamdulillah, syukur Allah bagi rasa semua ni

Anyway, ye saya masih bekerja di saat saat genting ini eventhough dah tak larat nak layan office blues and paper yang berlambak, terpaksalah menjalankan tanggungjawab juga
Nasiblah kategori manusia kuat juga masa pregnant ni, tak ragam macam macam.
Sekarang ni saya dan hubby sibuk prepare barang nak pegi hospital, dok hafal ayat ayat suci quran and prepare ourselves. Pheww, hopefully hubby kuat. I know he's so damn worried about the whole process.
This is like the first time ever sape tak nervous

Over the weekend pergi jumpa gynae, and dia cakap baby dah engaged kat tempat yang sepatutnya. Baby tolong bonda ye, i'll fight for you. Hope Allah mudahkan semua. Air selusuh, susu kambing and all sort of thing dah start minum now.
Untuk yang bakal melahirkan, amalkanlah minum air saffron tu. Baca selawat, al fatihah dan niat untuk mudahkan bersalin. Lepas tu baca doa nabi Yunus, ayat seribu dinar dan banyakkan berzikir. Tawakkal pada Allah :)

Anytime soon, contraction bakal datang and bakal merasai macamana kaum kaum hawa rasa. Nikmat jadi ibu, nikmat sakit bersalin.dup..dap..dup..dap

doakan saya ye :)

No comments:

Post a Comment