"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Wednesday, 13 June 2012

new me

ermm..hi,assalammualaikum

rasa malu malu nak hapdet ni,lame dah tak tegur blog ni sampai ade kulat dah. Tapi takpe sebagai orang awam,bukan menteri,public figure and artist saya rasa tak perlu saya cakap 'sorry korang i xupdate blog ni dah lama,buat korang ternanti nanti post i' wahhh gitu. tak perlu kan.

kali ni agak berbeza sedikit,  saya menulis dengan status baru. Alhamdulillah, sudah selamat bergelar Puan Jasmin. Disebabkan busy like a bee dengan persiapan dan event kahwin kami maka i'd become a passive blogger. Walaupun saya menulis bukan kerna nama,mahupun nak glamour dan meraih simpati ramai saya rasa menjadi passive blogger itu adalah tidak cool untuk seseorang yang mempunyai account blogger.com.


Berbalik pada cerita saya bertukar status, ye sekarang tuan punya blog ini sudah dinikahi Mohd Farizal Zakaria pada 18 Mei 2012. It was the best gift ever. Mana taknya, tak sia sia bercinta almost 7 years akhirnya hadiah  yang ditunggu tiba juga. Tak,bukan hantaran,wang mas kahwin, handphone,jam ataupun sliper ooppss kasut yang ditunggu tapi hadiah sebuah perkahwinan. Menjadi isteri yang sah. Hanya Tuhan tahu macamana leganya bila tok kadi cakap sah tu.

Perasaan saya sekarang? hampir sebulan jadi seorang isteri, semakin indah :)
sekarang semuanya berdua,badan pon makin berbaloi baloi. takpa, senang hati.
mulanya agak kekok, bila bangun pagi ada orang lain atas katil, bila kena kongsi bilik dengan lelaki. seriously it is one annoying experience when there is a man ripping off your girlish sense. Alarh,mcm kenapa kena gantung seluar kat situ kenapa kena letak barang kat situ but that marriage is all about, to share and to tolerate with each other's mess.hehe

syukur Allah dengar doa kami,syukur  kami selamat dari ancaman anasir luar, syukur orang tua kami sentiasa menadah tangan doakan kami. Cuma berdoa dua hati ini kekal hingga ke syurga.
dear,we made it!YEA!



and to my beloved hubby, thank you for choosing me as your wife. 



Thanks Allah for giving us such blessing!
semoga kami dikurnia keluarga yang sakinah dan warahmah


 untuk yang terakhir kalinya, saya teringin nak buat nota kaki : maaf, Allah tak dengar doa untuk menganiaya orang lain. Wish you're happy now, and moving on good. Kami tak suka doakan yang tak elok,semoga happy selalu..aamin :)
 doakan yang baik2 untuk kami juge ye

1 comment:

  1. tahniah.. rasanya x terlmabt.. tp weeding mmg gempak la.. smoga berbhagia sampai akhir nyawa k...:)

    ReplyDelete