"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Thursday, 9 February 2012

istighfar

bila orang buat sesuatu against kesukaan hati kau apa kau buat?
aargh,sakit hati..
kan?

but everytime you going to feel that way..now count 1,2,3 and take a deep breath
istighfar,istighfar
and magically you'll change your mind in a second
dah tak marah dah.
boleh tak macam tu?


in a way you must be thinking that ouh my,people will definitely pijak kepala kau
yela,kau biar je rasa marah kau tu mati kan?
tapi can i ask you one question,berbaloi ke kau bawak marah kau tu lama lama?

ok,aku tak tipulah kalau aku marah aku jujur sangat
dah macam tak boleh simpan,aku sembur je tak berhenti
tapi bila habis je semua yang aku nak luahkan tu,
automatic hilang semua sakit hati aku

entah,bila pikir kan aku ni tak penahlah straight forward marah orang
yang pernah pun aku terus terang ijan dengan mama jela
i can goes on and on bagitahu jujur setulus hati apa aku rasa
tapi orang lain aku malas sikit nak bazir tenaga,tak berbaloi
eh, but adalah satu hamba Allah istimewa kena kaw kaw dengan aku
bukan nak cakap padan muka dengan kau,tapi kau bertuah sangat

aku tak reti marah dan gaduh,tapi kalau kau dah mintak sangat aku bagilah

merujuk kepada status FB junior aku yang cantik manis,feeka pyka
dia tanya kita ni orang macamana?
cepat marah,cepat reda?
lambat marah,cepat reda?
cepat marah,lambat reda?

kalau dia tanya aku,memang confident aku jawab
aku cepat marah cepat reda * muka confident

bila nampak or dengar benda yang buat aku marah,i have this one kind of reflects
berdesup naik kat kepala pastu aku cakap apa pun aku tak pikir dah
kadang kadang kalau aku geram sangat aku marah sampai menggigil
tapi tu semua jadi bila di approach individu tertentu je
kalau dengan kesayangan kesayangan aku,takat marah sipu sipu je
air mata je lebih keluar

tapi seteruk mana orang buat kat aku,cakap aku
kejap je aku marah,kejap lagi hilangla
sumpah aku pening betul bila datang rasa kesian kat diorang
tapi takpela,kurang dosa aku sakit hati dengan orang kan
orang kata biar orang jahat dengan kita
kita jangan balas tapi doakan Tuhan ampunkan mereka

tak kesahlah kalau orang nak amik kesempatan sebab aku senang maafkan orang
sebab aku tak kesah sangat kau nak buat apa kat aku
aku ada Tuhan,kau ada  jugak kan?
jadi kau pikir jugaklah dulu sebelum bertindak tu

pijaklah kepala aku,kutuklah aku,
aku tak mati,hidup lagi ni
cakaplah aku lemah
memang aku menangis kalau marah
syukurlah hati aku tak keras macam besi
sebab aku guna akal yang Tuhan bagi,bukan nafsu nafsi
istighfar,istighfar

No comments:

Post a Comment