"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Thursday, 5 January 2012

someone,somewhere is made for you

do you believe in love at first sight? i do..
tapi saya tak percaya pada cinta yang terlalu mudah diungkapkan
why i said that? simply because sometimes the easier things were told the less special it will be.

i was told that everyone is mend for someone. Jodoh setiap orang telah ditentukan.
dari belasan tahun kita dah biasa dengan term cinta. puppy love la apelah
kita boleh jatuh hati berkali kali,crush with this person with that person
tapi love cuma datang sekali.

cerita saya,it comes when i expect it less
masa tu saya berkawan dengan semua orang
dan saya kenal dia secara unexpected
dia tak pernah bagitau dia ada hati dengan saya
dan saya tak sedar saya pun mula suka kat dia
it goes on like a friend..well i thought it was

orang sekeliling nampak dan sedar
tapi saya sendiri tak paham
tapi terus terang,itu adalah masa masa terindah dalam hidup
bila kita diamkan rasa bahagia dalam hati

hint by hint given,ignored
senyum sorang sorang bila dia call, tapi sorok muka kat bantal
i remember those time
kalaulah saya tak didesak pihak lain pasal perasaan saya masa tu
mungkin saya sendiri keliru,masih diam dan pendam

dia pula,mungkin akan terus diam..menyayangi dengan perkataan 'friendship'
saya mula sedar perasaan saya bila saya rasa saya dah mainkan hati yang lain
sebab hakikatnya,hati saya bukan milik dia
hati saya kepunyaan seseorang yang saya sendiri ragu ragu isi hatinya
dia ambil hati saya tak pernah jemu,dia ada setiap waktu
dia datang sebagai kawan,tak terus terang dengan ayat lovey dovey
tak mengayat tak pasal..tapi semua orang dah mula nampak sesuatu

bila orang lain,senangnya saya detect dan tahu dia suka ke tak suka ke
tapi dengan dia..saya tak sure. even semua mata jelas nampak dia sukakan saya
i've denied it..selagi bukan dari mulut dia
mungkin tu cara dia,mungkin dia dapat baca saya bukan senang percaya
sebab tu dia take one step at a time..mungkin

entah..susah saya nak gambarkan
susah nak cerita how it happened
bila fikirkan kami bakal berkahwin
saya pandang ke belakang
betapa cantiknya Tuhan mengatur semua

until the time he told me that he loves me, i still end up without words
saya takut dengan ayat itu. saya risau ia tidak bersifat kekal
tapi sampai bila saya kena takut,sedangkan hati saya mengiyakan

bila saya terima dia dalam hidup saya, saya masih ragu ragu
puas dia meyakinkan,tak jemu dia ambil hati saya
walaupun waktu tu saya sayangkan dia, saya masih takut
tapi siapa duga, jodoh itu milik kami
hingga satu saat dia berjaya buat saya percaya
and brave me up to loves him with no regret

6 tahun dari detik itu
we're engaged and getting married soon ;)
love comes when you less expected it.. yes,its true
sampai sekarang, saya berterima kasih sebab Allah hantar dia untuk saya
bertahun tahun yang ada cerita malap dan terang
tapi saya yakin dan semakin yakin
he is my other halves...hidup saya lengkap bila dia ada
saya tak mungkin boleh fall in love dengan orang lain selain dia
dah tak boleh..
kami boleh bergaduh dan saling benci tapi kami tak boleh lari
tak ada yang lebih bahagia sebab ada dia dengan saya
sangat indah percaturan Allah,sebab hati hanya untuk kita yang fahami
tak ada siapa faham cerita antara dua hati
mungkin ada yang cuba interfere,tapi selagi jodoh itu takdirnya untuk kita
Allah Maha Penyayang, cintaNya abadi..
dan dia satukan kita juga atas nama cinta


No comments:

Post a Comment