"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Wednesday, 7 December 2011

malaikat hati

december is here,a few weeks before 2012 already
masa sangat pantas,i still can remember what did january brings me
but now its the end of 2011..time really flies and sometimes im glad it does
so life could easily move on for the better..Alhamdulillah


few days ni I had a terribly awful day..specifically it kills me like hell
adalah beberapa masalah yang terpaksa dihadapi
terganggu sangat emosi time ni,tapi i had to deal with it
this is my life and whatever it brings me i need to stood up

tapi..syukur sebab Allah hantar malaikat untuk menjaga saya
selain mama yang memang malaikat pelindung sejak kecil
saya ada malaikat yang sentiasa tebarkan sayap untuk saya bila saya perlukan dia
wah..bukan main tebar sayap lagi ayat saya kan

bila tulis in malay it sounds very dramatic kan?
tapi bahasa tu bahasa kita,nak rasa kekok kenapa?

ok kembali kepada kisah si malaikat
mungkin orang kata manusia bukan malaikat
sebab manusia buat dosa
tapi saya ada guardian angel yang tak pernah jemu jaga saya

zahirnya dia kasar,dia garang
tapi saya jumpa satu bahagian dalam diri dia
 yang mungkin ada yang tak nampak
which is..hati dia
orang selalu lihat zahir,mudah judgemental tapi orang tak cuba paham 

bila saya ada masalah,dia tempat saya mengadu
dia memang akan marah kalau saya tak dengar cakap
tapi bila saya sedih dia jugak yang buat saya ketawa

few days ni dia la yang buat saya senyum
terima kasih sebab menyanyi sepanjang perjalanan dari tapah ke kl
terima kasih sebab buat saya ketawa dan lupa semuanya
terima kasih sebab tak pernah jemu tanya 'kenapa'

kadang kadang bila saya emotional
saya tak sedar saya bermasam muka
dia datang cuba bagi senyuman pada saya
tapi saya tak mampu tersenyum,makin berkerut kerut dahi
tak sedar saya guris hatinya..tapi dia sabar
dia sebenarnya memang penyabar
walaupun sometimes nampak tak sabar kan

bila saya susah dia ada dengan saya
bila saya berjaya dia happy untuk saya
bila saya sedih dia bagi bahu untuk menangis
bila saya buat salah dia marah dan bagi saya sedar silap saya

orang kata,yakinlah seseorang tu jodoh kita bila dia dekatkan kita dengan Allah
secara tak sedar, bukan disuruh atau dipaksa..
apa saja terjadi antara kami buat kami lebih mencari redha Allah
itu buat saya terharu..dan saya pasti dia yang terbaik Allah kirimkan

terima kasih malaikat penyeri hati






No comments:

Post a Comment