"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Monday, 3 October 2011

lebih kurang 7 purnama

Assalammualaikum..
selalu lupa bagi salam kan?buruk nau perangai

MasyaAllah cepatnya dah bulan 10..
rasa haritu baru je bulan 5,macam baru je tunang
sudah hampir 5 bulan rupanya.
Preparation,preparation
Yes,everything had been listed accordingly
hopefully mmg ikot list yang dibuatla

Few things dah pun dibooked
yup still about 7 months to go
tapi I tell you,wedding in KL..
if you wanna have a good wedding you better prepare earlier
haritu pun sikit lagi makeup nikah nak kena cancel,baru bulan 9 tu
MUAs,wedding planners..they all banyak booking
most of them bila hujung tahun dah dpt booking sampai December 2012
so better now or neverrrrrr..

Alhamdulillah,wedding planner kesayangan saya available on the date nanti
tu pun hampir2 dirembat orang,nasib baik percintaan saya dan dia lebih kukuh
jadi saya dapatla melamar dia jadi wedding planner and bagi down payment nye

For venue pun dah settle,dah booked date and Alhamdulillah available juga
cuma kena berhati hati dengan venue ni
sebab kang under construction lah apelah..DBKL ni bukan boleh kira
so by early next year terus kena make down payment sebelum print kad kahwin
kang tak pasal kena cari venue lain,print kad kawen lain last minute

the hantarans?masih dalam process
mencari discount dan items yang berkenan di hati
according to the so-called-plan,ingat nak beli satu barang satu bulan
tengoklah macamana nanti,kalau bercakap soal bershopping dengan cik jasmin
usually tak ikut plan..dah berkenan beli je,tak leh tahan tahan dah..

ok, satu dulang dah setel..
semalam bersama abg botak berlesung pipit saya mencarilah set wallet and belt
now pun ada offer and sebelum duit di tangan habis untuk sesuatu yang tak perlu..
saya pun decide nak belilah satu dulu,sikit sikit lama lama jadi banyak
tak gitu?

Let's Sogo,kata lesung pipit
bijak jugaklah dia ajak pergi Sogo
banyak jugak set yang offer dia memang terbaek
budget saya juga terbela
tak tahu pula boleh dapat harga sebest itu,kalau pergi beli sorang sorang
memang...terbeli yang tak berpatutan la jawabnya
typical me la

jadi untunglah dapat tunang banker
lebih terjamin kewangan dengan amanah lagi fatanah
hahaha..
so settle one thing.. lega la saya
percentage of excitement?masih tak menurun
makin naik..pastu keep on asking
what's next?what's next?

typical b2b kot?hehe

hopefully banyak benda boleh setel before bulan dua,baru la muka tak stress sampai time nanti

ok,semalam sempena pergi survey hantaran
encik tunang nampaknya berhijrah ke penampilan baru
yang saya sangat adore..
dan ini bakal meng-upgrade dia dari 'si lesung pipit' kepada....
'abang botak berlesung pipit'

suka tak nama baru?
suka tak?suka tak?

berbalik pada preparation,hope settle semua awal sikit dari wedding
pening ouh,nak pikir guest list pun berpeluh peluh..

No comments:

Post a Comment