"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Monday, 26 September 2011

raya kita

sebelum berlabuhnya tirai syawal
rasa baru je mula kan?dah nak habis raya dah..macamana raya korang?
a good one or a 'so-so' one?mudah mudahan indah ye

tahun ni raya saya Alhamdulillah cun melecun
tahun ni saya bersakan raya,jemputan rumah terbuka pon meriah
beraya dengan tunang tersayang dan keluarga
even aunty saya dari US pon balik sini raya tahun ni
jadi memang meriah

kalau raya tahun lepas orang tanya 'dah ada boypren belom ni?'
tahun ni soalan popular..'bila kenduri?'
tahun depan?saya yakin soalannya 'bila nak dpt baby?'
haih..lumrah orang melayu
berbudi bahasa amalan kita,jadi persoalan mcm ni memang lumrah
sampaila nanti bila nak dapat cucu and so on

yang saya kelakar,mama dah buat pre-invitation raya ni
'kau jangan tak dtg anak aku kawin'
'insyaAllah bulan xxx'
'nanti u tidur rumah i tau time kenduri'

fine mama
sekarang saya tahu mama punya 'relax' tu macamane
memang begitulah peranan ibu ibu

Alhamdulillah,tahun ni juga sempena berpindah ke rumah baru
kami berpeluang buat open house kecil kecilan
ramai yang datang,tak menang tangan dibuatnya

tahun ni ramai kawan kawan yang sambut raya 1st dengan suami
and two of my bestfriends smbut raya pertama dengan anak
happy for them =)

tak sabar nak merasa benda yang sama,eh..gatai

this is some of the 2011 raya's memoirs i could share here

1 syawal
pekan,pahang

 tasek gelugor,penang





11 syawal

 kak wa's open house in kota kemuning
gumbira dapat jumpa semula all these beautiful lads

yang ni pun gembira juga,senyum sampai telinga ;)




12 syawal
kak jaja and abg boy's crib
ni raya pertama diorg as a married couple
n they gonna have a baby soon ;)


20 syawal

my open house,taman cempaka

 bollywood sangat!haha

 heart this picture,i love you and you too lil cousin darwish!

 girlfriends!

 boyfriends!

adinda adinda!

dhla kan,
da hampir basi cerita raya
raya dah nak abes
semoga raya tahun depan lebih bahagia untuk kita!
syawal,ketemu lagi
aaaamin..




No comments:

Post a Comment