"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Wednesday, 7 September 2011

bride to be

ye.hari ini cuti
cuti peristiwa sendiri.dah selalu sangat saya mc time practical ni
asyik tak sehat badan,believe me takkan larat nak handle machines and samples if sakit
kalau duduk menaip je ok lah
jadi hari ini saya officially rasa best berlenggang kankung di rumah walaupun perut tidak begitu happy
apa nak buat? thought of starting my wedding plan.
tarikh pun dah decide cuma belum meeting dengan pihak lelaki.
so that diorang boleh decide tarikh untuk menyambut menantu pula

lately,i stumbled upon banyak blog b2b
ye b2b..bride to be
sumpah seronok baca countdown diorang
baca plan n preparation mereka
ramai yang start menulis and prepare since setahun sebelum tarikh akad
saya tinggal lagi lapan bulan.jadi memang patut dah la

preparation starts with venue,guest list
so that boleh budget berapa pax orang untuk catering n so on
tapi saya agak kelakar sikit sebab MUA lah benda pertama yang settle dalam preparation
hahaha..bertuah punya cik jasmin

hurm,
saya nak juga tulis wedding countdown tapi saya malas nak handle banyak blog
boleh kot selit selit sikit kt blog sastera ni
kenapa kena tulis?
sebab bila kita tulis kita confident dengan planning kita tu.
so insyaAllah lagi lancar lah preparation

baca blog blog b2b yang lain memang sangat bagi info kat orang kanchong macam saya ni
sekarang saya tahu apa saya kena prepare from A to Z
sekarang dah ada theme dah ada sikit sikit preparation
jadi encik tunang,sila fikir untuk belah lelaki pula
oren ke,kuning ke,pelangi ke..hahaha

bila cakap tahun depan kahwin memang rasa alarh,lambat lagi
bila tengok wedding ticker 8bulan
bila balik kampung semua orang dah suruh start booking
ni dah bulan 9,dah hujung tahun rupanya
ok,mula lah nak kanchong
tapi saya rasa lagi bagus sedar sekarang dari sedar 4bulan sebelum
masa tu baru tau langit tinggi rendah

hope Tuhan permudahkan segalanya untuk kami dan melimpahkan rezekiNya

No comments:

Post a Comment