"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Monday, 15 August 2011

rindu yang tak sudah

haih
rindu yang takda penghujung
jumpa boleh kata hari hari
tapi rindu lagi,dah kenapa

pergi office naik tren
hantar morning messsage
wake up call
dengar suara orang mengantuk
haih,rindu

balik office,jumpa dia
balik rumah,berbuka
sampai waktu dia balik
haih,rindu

jalan jalan,dalam kereta
borak borak gelak gelak
turun kereta,salam
dia kata 'love u dear'
'love u too,assalammualaikum'
masuk rumah
ok,rindu
tak sampai setengah jam
dia telefon kemudian borak borak lagi
letak telefon
rindu lagi

penyakit rindu makin teruk
dulu memang teruk
tapi sekarang makin menjadi

indah rasa rindu ni
makin lama makin indah
dah nak dekat diijab ni lagi bertambah
biarlah nak rindu
biar ada kupu kupu dan excitement
barulah indah masjid kita nanti

kalau tak saya terbang jauh
mula mula ke NZ
terus orang tu kata,mari kita kawin before you fly
tapi tak nak lah macam tu
tak sanggup tinggal yang dah bernama suami
maka bertunanglah kami

tak jadi NZ,nak dihantar ke singapore
ok,dekat sikit
nanti skype skype,boleh balik juga selalu
tapi Allah tu tahu yang terbaik
saya berat hati nak pergi
dia pun berat hati nak bagi
akhirnya takdir meletakkan saya di sini
masih dekat dan makin dekat

kalau dekat rindunya masih kuat
kalau jauh macam mana?
jangan risau ye,
takkan tinggal awak
saya ada dekat dengan awak
dan bakal makin dekat

rindu rindu kita tu masih ada
nanti cambah cambahkan lah ye

2 comments:

  1. so sweet! nie yg buat sye nk berpacaran. hehehe

    ReplyDelete