"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Saturday, 20 August 2011

a muscular me

saya sedang dalam proses mencari berat badan ideal
haih,ramai orang ingat jadi kurus tu senang,makanla banyak mana pun
tapi kenyataannya sakit hati tak kalau makan beriya iya tapi tak tahu kemana
pembaziran tu

i want to blame my metabolism for it
sebab kata doktor,metabolism saya tinggi
kalau ikutkan kalau saya ni rendang rendang je mungkin saya agak berisi
tapi berdiri pada 171cm memerlukan berat sebanyak 55kg
baru ideal
tapi saya baru 48kg,berat pula selalu fluctuate turun naik

bukanlah nak gemuk yang tak sihat tu tapi nak berat badan ideal je

orang kata tak payah risau kawin nanti confirm badan naik
tapi nak cuba alternatif lain selain redha boleh?
nasib baik si lesung pipit sudi nak mendengar rungutan saya
selaku 'abang katang main besi kuat woo'
dia jadi trainer saya,trainer yedak?
dia belikan dumbell dan susu protein
sebab kita nak isi bukan lemak harusla workout

bermula perkenalan saya dengan dumbell 4lbs (sahaja) tu
saya takut badan saya ketul ketul
tapi sebenarnya tak adalah macam tu
susu protein tu pula untuk naikkan badan
bulan puasa ni agak azab telan susu tu
 panas badan dibuatnya
kita pun kurang makan jadi tak berhasil sangatla

kurus tak semestinya tak kena workout
kenalah shape body and maintain healthy
sebab abang sayang dah main besi sekarang
adik pun nak juga tough tough ni
nak juga ada pax pax ni

tapi kalau u guys nak cuba workout guna dumbell please make sure guna teknik yang betul
nanti urat semua tergeliat bentuk muscle tu tak jadi lah

lepas tu benda ni is a routine work
angelina jolie workout pakai tin air coke saja,tapi constant
jadi tengoklah badan dia skinny tapi well shaped


baru berjinak jinak lebih kurang sebulan
jadi belum nampak hasil ketara
nanti akan ku update berjaya atau tidak
dah nak kahwin ni inilah persediaan pertama kami
membina badan ideal 
tak nak esok kawin badan terus macam mak orang dan bapak anak tiga T-T
mestila kena maintain je macam kat bawah ni kan?haha


1 comment: