"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Thursday, 11 August 2011

c h a n g e-m e-g o o d

why he makes my heart grow fonder everyday,every upcoming year,every single time?
cause he gives me reason to move forward to be a better me
i don't give a damn of what people think cause i know he's good enough,more than good for me

pertama,at the very first time
he changed me good secara emosi
dulu saya tak ada emosi emosi cinta ni
maksud saya,saya terlalu laid back
tanyalah orang orang terdahulu
maka mereka akan kata 'kau ubah dia jadi manusia yang ada perasaan'
dulu jealous tak pernah..cool je
nak merajuk?simpan dalam hati je
jadi boleh saya kata he scooped the emotion i should screamed out for like 18 years back?

kedua,
dia buat saya jadi orang yang lebih kuat
dia marah saya bagi muka kat orang
dia ajar saya that being too nice is going to kill you later
and he prove me right
dia buat saya belajar semua itu.
dia push saya jadi orang yang menegakkan hak nya
ajaran kendiri yang paling saya hargai


ketiga,
bercakap
dia menukar saya dari orang yang agak diam
kepada yang agak meriah
jadi saya belajar untuk buang perasaan malu
bukanlah buang malu yang patut
tapi malu dan segan dengan orang
social skill

keempat,
dia ajar saya harga seorang wanita
saya lihat betapa dia jaga seorang wanita
jadi pelindung like an armor shield
dia buat saya faham lelaki akan hormat wanita yang dia sayang
dan jaga kehormatannya semampu daya

kelima,
dia ajar saya tentang hidup seorang lelaki
saya memang jauh dengan kaum ini
jauh dari ayah,abang
jadi tidak dapat baca dan nilai sisi mereka
dia bawa saya dalam ups and downs
bersama seorang lelaki
jadi saya belajar untuk hidup dengannya

ada yang salah paham kami adik beradik
ada yang sangka kami ni pernah jadi kawan baik
ada yang nampak kami bergaduh
ada yang ingat kami sentiasa kukuh

yang saya lihat kami kuat
sebab jatuh bangun sama
gaduh pekik tetap sama
kongsi masalah sama
cinta,kawan,musuh
semua berdua

jodoh tetap di tanganNya
tapi berdua sudah pun lengkap,apa lagi?

boleh faham sakit pening,boleh baca fikiran masing masing
boleh gaduh macam nak mati,dan tenang sesaat kemudian
boleh tahan pekik jerit,boleh cerita apa saja
boleh tahan buruk baik,boleh tahan pedih herdik
boleh buang dendam.boleh hibur hati
kami jadi 100 peratus diri sendiri

tak mungkin seakrab dan sekamceng ini dengan yang lain
sebab itu saya bersyukur,terlalu bersyukur

enam tahun
apa pun pernah jadi
he changed my world completely
sejak pertama kali



terima kasih kekasih



No comments:

Post a Comment