"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Friday, 19 August 2011

10 hari terakhir ramadhan

entah kenapa,hari ini malasnya luarbiasa
malas yang amat,dont feel like waking up pun
baju pun malas nak pikir nak pakai apa..sarung aje apa yang dah bergosok
nasib today casual day kat office so i can just pull on my jeans and walk unmotivatedly into the lab
aaargh!

mengantuk dan mengantuk
rambut pun macam tak bersikat
tapi eh,bukan memang tak pernah sikat ke?hahaha
hari ini sangat tidak bermotivasi sebab tersedar yang LAGI 10 HARI NAK RAYA!

bila kerja denga semua colleagues chinese
you wont feel any raya's vibe here in the office,puasa pun kau sorang sorang
kalau time 'redlite' tu memang seronok makan secara terbuka..haha
tapi dalam hati ni dah excited bagai pikir nak raya dan makan!
dont judge me by my skinny figure kawan

yea,dah nak masuk malam tujuh likur
kalau dekat kampung mesti sekarang pun dah ada yang pasang pelita kan
rumah saya, esok esok lip lap lip lap la
tahun ni beraya di pekan
tahun depan dah ada orang chup raya pertama kat penang
jadi tahun ni beraya lah masing masing sebagai bujang untuk yang terakhir kali
insyaAllah,mudah mudahan semuanya makin baik buat kami

ouh ya,selamat mencari lailatul qadar di sepuluh malam terakhir ramadhan ni
jangan jadi macam saya yang tahu sebok nak raya je
mari hargai keindahan ramadhan juga,rugi besar nanti kita

haih,
bila nak pukul 4.45?
saya mahu pulang!

1 comment: