"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Friday, 27 May 2011

kerna kita adalah satu

hari ni 27hb may 2011
genap 10 tahun kita bergelar sahabat
sakit,bangun,jatuh,suka semua kita dah bersama

ingat lagi saat saat awal kita bergelar sahabat
masa tu perhimpunan,kita berlima memang mulut tak pernah diam
bila waktu perhimpunan,deretan kita lah yang jadi tumpuan pengawas
masa tu kita berlima addicted dengan cerita AADC
kononnya sebab mereka berlima,sama dengan character kita
baiklah..

mulai hari tu,orang tau kita berlima memang macam 'sister sister'
dari kebudayaan,sukan,semualah muka muka kita ni yang conquer
bukan dahsyat,tapi dah memang minat
kita baik je kat sekolah
tapi yang nakal kita juga

haih,
dekat perhimpunan habis lagu sekolah kita jahanamkan
dekat toilet kita ponteng kelas semata mata nak gather meluah perasaan
kita memang ngam
kita memang sekepala
masing masing ada character berbeza
tapi kita boleh terima buruk baik kita

kita tahu macamana sekali pun kita sentiasa ada each other's back kan?

bila putus cinta,kita ada kita
bila stress kerja,kita ada kita
bila bergaduh dengan mak ayah,kita ada kita

kita kawan,kita jugak lawan
kita bawa haluan masing masing
tapi kita tak pernah lupa kita masih berlima

kita kawan sampai kapan kan?
kita tetap kawan walau tangan kerepot kan?
kita tetap kawan walau rumah sebesar KLCC kan?
aku harap kita terus tetap kawan

kerna kita adalah satu


 mynn,tam

 leyya

garlic,fie











No comments:

Post a Comment