"a compliance auditor, an event planner, a full time wife of MF and a mummy to little adinda "

-mJ


Thursday, 31 March 2011

hari yang lebik baik!

yea,esok presentation fyp..
hope evrything going to be fine
doakan yg terbaik utk semua
lepas ni relax sikit..final
then weee...hari yg dinantikan!
sekarang sedang sibuk
semua sudah settle..YEAH!
mari mulakan kehidupan yang lebih indah
dear,terbang ke bulan jom!

mohon Tuhan lancarkan hari-hari ku bersamanya!

Wednesday, 30 March 2011

mari kita pergi bulan



Fly me to the moon

Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On jupiter and mars



In other words, hold my hand
In other words, darling kiss me



Fill my heart with song and
Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore



In other words, please be true
In other words, I love you



Fill my heart with song and
Let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore



In other words, please be true
In other words
In other words, I love you

sedetik lebih saja


Setiap nafas yang dihembus.Setiap degupan jantung.Aku selalu memikirkanmu.Dalam sedar dibuai angan.Dalam tidur dan khayalan.Aku selalu memikirkanmu.Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang.Barulah terasa ku bernyawa.Kasihku,ku amat mencintai kamu.Kerana kau beri erti hidup.Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya.Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan.Ku bersyukur adanya kamu.Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia.Asal masih adanya kamu




dear,nanti nyanyi lagi lagu ni..dla nyonya ngan fara nak dengar ;p

Tuesday, 29 March 2011

Malu tak?

Malu itu sifat terpuji
sebab tu 'biar malu malu,biar segan segan'
bila kita hilang sifat malu
yang tinggal cuma kulit nipis yang membalut diri
segala kebodohan akan terlihat
jadi sentiasalah berpegang pada sifat malu
supaya tak terus menjadi bayang bayang
diri sendiri

magika

saya bukan nak promote film magika tu..tidak sama sekali
magic?cant you see love is all about magic?

sangat bersyukur i'd found the sparkle of my life
dan dia never failed to shine my days
magic is what you need..
kalau bercinta bukan diukur pada yang jelas sahaja
yang kat dalam?itu yang penting

love is a magic
coz you'll fall in it,without even realizing
u even stop to see the reality
u will live in a fairytale
a world of two

hidup saya?
he makes me a princess
ape lg saya mintak?
tak ada

and what's more magical?
our love is blessed by families and friends
who's always there for us
they always know that the love we have
is not 'easy come,easy go' type
is nothing like a nightmare
but we always have each other back
they know that

so you think we gonna lose that magic?
you better dont..
sebab Tuhan tak pernah suka manusia doakan yg teruk untuk org lain
merosakkan kebahagiaan orang ? lagi takda sapa yang suka

yang penting SAYA dan DIA kekal dalam magik itu

dan yang lebih terbaik
the magic is more powerful than ever
jadi kuasa kuasa jahat
tidak perlu susah payah
magic yang kami ada
insyaAllah diselubung
doa kepadaNya

belajarlah cari magic sendiri?ok?

Monday, 28 March 2011

stronger than eva!;)

today was a fairytale..u'll b my prince and im your princess
sangat happy that you're happy too
kan saya dah kata angin takkan boleh tolak bangunan yang dah kukuh
susahla..kalau setakat angin sepoi-sepoi bahasa baik tak payah kan
sebab we stick together no matter what
nothing would tear us down kan?


trima kasih kamu sebab jadi lelaki yang sangat sempurna
manusia bukan malaikat
tapi sekurang kurangnya i was grateful sebab ada kamu
kita kan dah janji apa pun jadi kita tak peduli
memang Tuhan je yang tahu dan kita tak pernah putus doa
jangan menyerah!
i promise you that..
you cant live without me?
so do I
kita ada orang sekeliling yang sentiasa doakan kita
orang nak jatuhkan kita?
kita ada kawan n family yang sentiasa doakan kebahagiaan both of us
jadi tak perlu kita takut
tak perlu kita sakit
sebab yang perlu takut
mereka yang cuba nak menghuru-harakan
sebab Tuhan tu Maha Kaya
May Allah bless them

thanks dear
thanks for loving me
you buat i jadi kuat!

for the man of my life

harini 28hb..
hey kamu,harini u turn 26!
for d one i really love, HAPPY BIRTHDAY..
i'll stick with you thru thick and thin..promise u dat!
from 20 to 26..yea!
5 birthdays together


2005


2006

   2007

2008



2009





2010

2011 - forever

dear,
your birthday wishes had been granted
buktinya im still here for you no matter what
kita pernah jadi belangkas..hari hari hangout sama
kita pernah jauuuh...sorang utara sorang selatan
kita dekat semula..tapi masing2 dengan hidup sendiri
kita selalu happy,cuma kadang kadang ombak besar tu datang
through all dis years..u're still d one
kamu kawan baik,
kamu lawan,
kamu abang,
kamu pakcik kadang kadang
dan kamu cinta hati saya sampai bila bila

may Allah bless you
semoga Dia berikan kesabaran
semoga Dia murahkan rezeki
semoga Dia berikan kesihatan
semoga Dia jauhkan dari orang yang berhasad dengki

kita selalu diduga syg
tapi Allah kan ada
saya tetap ada,jangan risau
i'll be strong for you
hold our love
no matter what

happy birthday mohd farizal zakaria,
you're the best thing ever been mine
your hunnypie,
Jasmin  Farhana

Thursday, 24 March 2011

i'll always hold your hand

life 
is nothing to be afraid of
you fell once
but that doesn't mean
you can't get up
i will be there
to pull you up
whenever you fall
its OK
its all gonna be BETTER
trust me
hold my hand
call my name
i promise
i'll NEVER ever let you fall
once again

Wednesday, 23 March 2011

sayur peria cicah gula

hey manusia paling sweet macam aisyklem cornetto dalam ati saya!
ye,awak mesti tau awak sapa
awak tu mungkinla nampak ganas semacam kan
tapi awak tu je yang buat ati saya manis-manis macam cotton candy

walaupun..
selalu awak buat saya rasa pahit macam the blackest  dark chocolate
dan kadang-kadang buat muka saya bertukar jadi masam macam strawberry cameron

tapi awak jugaklah yang selalu berjaya buat saya senyum macam budak-budak dapat lollipop

kalau dengan awak saya rasa macam makan hot brownies with ice cream
paham tak perasaan tu?


tapi tu lah..
kadang-kadang rasa nak pukul-pukul je awak bila geram
geram sebab awak suka buat saya rasa sayur peria cicah gula
tapi sebab saya dah suka dan rasa boleh telan peria cicah gula
saya terima baik buruk dengan awak
dalam pahit tu sentiasa ada manisnya

tetap awak selamanya the SWEETEST ONE ON EARTH for me
'saya suka awak'

pelajaran hidup

bila renung balik masa silam
bila intai balik kenangan
dah 7 tahun bergelar pelajar,tu belum campur zaman sekolah
tapi terus terang
zaman universiti dan kolej
sangat mendewasakan
dari umur belasan hingga puluhan
dan saya mengenali apa itu sebenarnya hidup

dulu mudahnya saya percaya sesiapa
dulu mudahnya saya anggap semua orang itu baik
dan saya kurang tahu wujud manusia hipokrit
dan kata-kata itu selalunya hanya lapisan kulit yang berbeza dengan hati

makin hari makin saya kenali
macam-macam jenis orang saya temui
ada yang begitu,begini
tak sangka 
dan kadang-kadang jenuh saya berfikir
kenapa mereka begitu
 sedangkan dasarnya saya lihat bersih
senyuman itu saya lihat jelas
tak tercapai akal 

tapi itulah
manusia 
kata orang 'dont judge a book by its cover'
tapi kadang-kadang boleh juga kata a book cover shows what inside
malas mahu menilai orang
bila terkena pada batang hidung sendiri
saya cuma mampu cekalkan hati
cuma mahu berhati-hati
saya dulu terlalu optimistik,terlalu yakin
sekarang mungkin harus sedikit tegar
kikis sifat naif dan 'easy going' terlampau itu

kalau saya tak jahat,di belakang
orang kata saya jahat
kalau saya tak garang,di belakang
orang kata saya garang

jadi mudahnya..
saya tak percaya lagi kata-kata depan saya
yang di belakang mungkin berbeza

kalau saya tak kacau orang,orang kacau saya
kalau saya tak kisah,orang kata saya takda perasaan

jadi mudahnya..
saya cuma akan jadi diri saya
bukan tak mahu lagi menjaga hati sesiapa
tapi cukuplah saya sudah sedar
biar saya jaga hati sendiri
lebih dari saya menjaga yang lain

Sunday, 20 March 2011

chasing time

hari ini sudah 20hb kan?
lagi sebulan to final exam,
nak sesuatu yang lebih menakutkan?
lagi dua minggu nak present fyp
NICE

tapi assignment demi assignment harus ditempuhi,fyp tak siap-siap juga
saya pula memang hobi hujung minggu duduk goyang kaki
bila sekali sekala kena menyusahkan diri
of course keluhannya sangaaaaaat panjang..

tapi memikirkan tahun ni tahun akhir dan sangat perlu habis on time
perlu jugak usaha macamana pon.
saya ni memang bukan pekerja yang bergerak dari awal
suka sangat buat kerja bila hampir-hampir wisel berbunyi
takpa sentiasa ada ramai peneman stay up kerana kejar date line
sebab kami semua memang suka mencabar diri dengan waktu singkat

hopefully everything goes well with evryone.
banyak lagi benda perlu diuruskan jadi saya mahu cepat habis belajar
mahu bergerak dari menara gading
mahu berginjak ke alam yang lebih mencabar
lebih bahagia..insyaAllah
JOM!

Saturday, 19 March 2011

kelakarlah korang ni

kadang-kadang seseorang tu boleh jadi terlalu kelakar bila dia COBA jadi orang lain.
stick to yourself la dey.
dan dia akan jadi bertambah-tambah annoying kalau cobaan itu 
diikuti perasaan 'aku rasa aku best'.
sebab orang yang rasa diri best biasanya, MEMANG SELALUNYA tak best.
aduh ramainya orang begini sebab takut left out dalam kepesatan dunia.
nak gelak boleh?
kalau anda tu kasar orangnya sangat bagus kalau nak jadi sopan tapi 
janganla dibuat-buat
sekali pun nak berubah jadi lebih baik.tak perlu hebahkan dan tak perlu buat
 orang sekeliling rasa anda ni aneh

dan kalau anda rasa diri anda terhebat pun rasa je la.
tak perlu menjatuhkan orang lain dan tak perlu tinggi sangat self confidence tu
.i bet kita semua pernah encountered orang macam ni kan?

rasa PALING cantik,rasa PALING hebat, rasa PALING cool
tak payah nak rasa sangatlah.
kalau benar sifat-sifat anda semua ni,orang lain pun tahu.
no need to go promote yourself

kadang-kadang tak perlu jumpa orang tu face to face,
dari cara dia update status,cara dia tulis blog
boleh hidu dah..sniff sniff
saya 100% yakin anda pasti ada rasa annoying dengan orang begini.

takpa kita biarkan.sebab kita tak rugi apa-apa
mari gelakkan dan geleng kepala dari jauh sahaja.
mereka COBA hiburkan kita tu


Friday, 18 March 2011

panjatkan doa

may Allah bless me
may Allah bless YOU
MAY Allah bless our families

semoga Dia permudahkan segalanya untuk kita
semoga Dia berkati CHENTA kita
SAMPAI SYURGA

-------------------------------------------

                                                  

Thursday, 17 March 2011

karma

kata ALICIA KEYS,
'what goes around comes around,
what goes up might come down'

kata SAYA?
karma itu sesuatu yang mungkin bakal terjadi.
bila kita buat baik,orang tak kata 'may karma hits you'
orang kata 'may Allah bless you'.
tapi kalau buat jahat?karma tu mungkin terjadi.
dah biasa dengar kan bumi ni bulat,bumi ni macam roda.
semua orang tahu fakta bumi itu sphera.
macam tu jugak lumrah hidup manusia ni
kadang-kadang kita rasa kita tak buat jahat pun,kenapa orang buat kita macam ni.
ya, selalu sangat begitu
tapi bagi meleraikan rasa dendam di hati,rasa amarah yang meluap-luap
mungkin kita patut cuba faham yang kita pun mungkin ada khilaf di mana-mana
mungkin satu masa dulu,yang kita sendiri pun tak tahu kita tercalarkan hati sesiapa
sebab bukan niat kita

tapi KARMA..Tuhan bagi kita ujian,untuk hapus dosa-dosa kita.mungkin?

jadi bila orang punah remuk redamkan hati kita
kita anggap sahaja mungkin karma sedang melanda kita
mungkin Tuhan mahu hapus khilaf kita
dan kita pun mesti tahu orang yang menjahati kita dengan sengaja balasanNya sudah Tuhan janjikan
selagi dia tak sesal berhati hitam
jadi perlu kita dendam?
may karma hits you?
tak perlu..
tapi kita hadiahkan satu rasa bersalah dan rasa kesal dalam diri mereka
bila kita berjaya tersenyum walaupun diuji dengan hati-hati hitam yang cuba menjatuhkan

sabar itu ubat
karma itu buat kita redha dan menyesal dengan semua perbuatan silam
jangan disoal,ujian itu untuk orang terpilih




Wednesday, 16 March 2011

dia sahaja

DIA mungkin bengis seperti singa
                                                         tapi dia nangis tonton cerita korea

                                       DIA mungkin keras bila bersuara

       tapi dia jelas JUJUR apa adanya

'aku lagi kenal dia'

invasion of virus


uuurrrgghhhh!

Tuesday, 15 March 2011

so that's what you called love?

you thought you know everything about love
you thought  love is about
seducing,
  making someone happy
and filling their times with your so called love
you thought its love?
you think you know everything,you said its him you love most,you said he changed you?
so you thought its love?
darla, you fake it all
you love every guys who give you extra attention
you change your feelings in a snap,and you easily say 'i love you'
you tell the world you're so in love with him
but you also tell the world you're in love with this guy and that guy too
so you thought its love?
you try to be someone else,you try to write poem, you try to be anyone he wants
but it is you?
or is it you trying to tell the world you can get what you want?
you thought you are everyone's favorite girl cause you entertain them so much
but is it what they think about you?
youre faking yourself
trying TOO hard i guess
you tried to stole dream and passion
because you thought love is all about
'i love him,and i think i want him'
......its not about loving a color and pick it up to paint your wall

you know nothing about love cause you're busy watching the reflection of your own pathetic self
you know nothing about love cause you're willing to hurt someone else to achieve your desire
its not LOVE you foolish,its your DESIRE

ONE FINE DAY,when you find that special someone then you know
you dont easily speak love to any stranger
you dont easily fall for any men
and you wont easily take advantage on what should be LOVE

sudahla

i hate it when i cant stop blaming myself
for things i shouldn't
i should stop hurting myself
it is not even my fault
but i cant help blaming..
the worse thing of all is i blamed myself 
and seriously it HURTS!

Monday, 14 March 2011

Selesa

Lebuhraya persekutuan 11.00pm

"Haih,dah nak sampai shah alam"
"u pernah tak rasa apa i rasa now?
i tak selesa bila balik shah alam,i tak selesa bila duduk rumah..cuma rasa selesa bila ada dengan you"

tenang,tak payah gundah,rasa senang
i feel safe around you,just alone with you

im going to be 70% yours soon

im counting days
i cant wait for it..its like another step closer between you and me
hari-hari sangat berdebar
tapi after what had happened
saya tambah berdebar
mahu tahu bukti antara kita
betul wujud saya dalam diri awak?
i hope that was the last tears i shed,the last time my heart shattered
i know you'll never let me down
saya bakal disarungkan cincin
dan apa yang saya mahukan cuma keikhlasan
itu sahaja..
bahagia saya hanya dengan awak

dulu punya cerita kita padam

saya mahu bernafas atas bumi baru
langit yang lama terlalu kelam